Sekaný řízek s cibulí a smetanou

Ingredience


Cibule 80 g
Hovězí maso zadní 600 g
Hranolky 400 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Smetana zakysaná 14% 120 g
Sůl 5 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí zadní umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Do mletého masa vmícháme bílek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odležet.
  2. Masovou hmotu rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vytvarujeme řízky. V pánvi na rozpáleném oleji řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce orestujeme cibuli.
  4. Na talíře upravíme řízky, navrch poklademe restovanou cibuli, přidáme lžíci kysané smetany a doplníme hranolkami.