Sekaný řízek s cibulí a smetanou
Ingredience
Cibule |
80 g |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hranolky |
400 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana zakysaná 14% |
120 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí zadní umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Do mletého masa vmícháme bílek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odležet.
- Masovou hmotu rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vytvarujeme řízky. V pánvi na rozpáleném oleji řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
- V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce orestujeme cibuli.
- Na talíře upravíme řízky, navrch poklademe restovanou cibuli, přidáme lžíci kysané smetany a doplníme hranolkami.