Růžičková kapusta smažená s česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí vývar základní 100 ml
Kapusta růžičková 800 g
Olej rostlinný 25 ml
Omáčka sojová pikantní 5 ml
Pepř černý mletý 3 g
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičky očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kapustičky a osmahneme ze všech stran, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Obojí vyndáme, do pánve na tuk nalijeme vývar, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opeříme, chvilku povaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
  3. Na talíře upravíme kapustičky s česnekem a přelijeme šťávou z pánve.