Růžičková kapusta smažená s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Kapusta růžičková |
800 g |
Olej rostlinný |
25 ml |
Omáčka sojová pikantní |
5 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Solamyl - bramborový škrob |
10 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Růžičky očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kapustičky a osmahneme ze všech stran, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Obojí vyndáme, do pánve na tuk nalijeme vývar, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme, opeříme, chvilku povaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
- Na talíře upravíme kapustičky s česnekem a přelijeme šťávou z pánve.