Fazolky se sezamovou zálivkou miso

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 250 g
Sezam - semena 50 g
Sójová pasta Miso 2 polévková lžíce
Víno rýžové japonské - Mirin 2 polévková lžíce
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mírně osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme fazolky a vaříme 2 minuty, až změknou. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme vychladnout, přecedíme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky.
  2. Opražíme sezamová semínka. Poté je přesypeme do hmoždíře, ale jednu lžíci si ponecháme. Rozdrtíme je a do vzniklé hmoty přidáme cukr, mirin a miso, získáme tuhou pastu.
  3. Fazolky a dresink přendáme do misky a promícháme.
  4. Přizdobíme sezamovými semínky a podáváme.