Fazolky se sezamovou zálivkou miso
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Sezam - semena |
50 g |
Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mírně osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme fazolky a vaříme 2 minuty, až změknou. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme vychladnout, přecedíme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky.
- Opražíme sezamová semínka. Poté je přesypeme do hmoždíře, ale jednu lžíci si ponecháme. Rozdrtíme je a do vzniklé hmoty přidáme cukr, mirin a miso, získáme tuhou pastu.
- Fazolky a dresink přendáme do misky a promícháme.
- Přizdobíme sezamovými semínky a podáváme.