Risi bisi

Risi bisi - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Hrášek 300 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 5 g
Šunka parmská 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
  2. Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
  3. Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
  4. Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
  5. Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.