Risi bisi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hrášek |
300 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
- Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
- Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
- Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
- Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.