Ovocný chlebíček s kandovaným ovocem

Ingredience


Citronová kůra 30 g
Cukr krupice 210 g
Hřebíček mletý 2 g
Kandované ovoce 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Nové koření mleté 2 g
Olej rostlinný 20 ml
Pomerančová kůra 20 g
Skořice mletá 5 g
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, cukr, máslo, kandované ovoce, skořici, vejce, kypřící prášek, koření a čerstvou citronovou a pomerančovou kůru. Důkladně prohněteme a zpracujeme do tuhého těsta, ze kterého vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Rozložíme je na vymazaný plech a potřeme ušlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Upečené válečky nakrájíme ještě teplé na plátky a jednotlivé chlebíčky poprášíme moučkovým cukrem.