Česneková bramborová kaše
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory vaříme v osolené vodě 20-30 minut doměkka. Dobře ocedíme.
- Zatím upečeme v troubě předehřáté na 180 °C česnekové stroužky doměkka. Oloupeme je a prolisujeme. Brambory dáme do pánve a na mírném plameni je krátce osušíme. Brambory rozšleháme elektrickým šlehačem, nebo je protlačíme lisem na brambory.
- Brambory, česnek a máslo zalijeme vroucím mlékem a rozšleháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Posypeme pažitkou a podáváme horké.