Česneková bramborová kaše

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 150 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory vaříme v osolené vodě 20-30 minut doměkka. Dobře ocedíme.
  2. Zatím upečeme v troubě předehřáté na 180 °C česnekové stroužky doměkka. Oloupeme je a prolisujeme. Brambory dáme do pánve a na mírném plameni je krátce osušíme. Brambory rozšleháme elektrickým šlehačem, nebo je protlačíme lisem na brambory.
  3. Brambory, česnek a máslo zalijeme vroucím mlékem a rozšleháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Posypeme pažitkou a podáváme horké.