Brambory s parmezánem

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 45 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory na jedné straně seřízneme, aby lépe držely. Potom je rozkrájíme na plátky silné 5 mm. Brambory vložíme do vymazané formy na pečení a ze všech stran je dobře potřeme rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme 45 minut. Brambory posypeme nastrouhaným parmezánem a dále pečeme doměkka.
  2. Podáváme v zapékací nádobě nebo na míse a posypeme zbývajícím parmezánem. Ozdobíme a servírujeme.