Brambory s parmezánem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
45 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupané brambory na jedné straně seřízneme, aby lépe držely. Potom je rozkrájíme na plátky silné 5 mm. Brambory vložíme do vymazané formy na pečení a ze všech stran je dobře potřeme rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme 45 minut. Brambory posypeme nastrouhaným parmezánem a dále pečeme doměkka.
- Podáváme v zapékací nádobě nebo na míse a posypeme zbývajícím parmezánem. Ozdobíme a servírujeme.