Buffkins
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
175 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do mísy nalijeme polovinu mléka a vody, přidáme droždí a cukr. Necháme cca pět minut droždí v míse rozpouštět. Poté přidáme mouku a špetku soli a vše zamícháme. Postupně přidáváme mléko a vodu, dokud nezískáme lepkavé těsto.
- Poté těsto vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme, dokud nezískáme pevné, ale pružné těsto. Následně těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou kynout alespoň jednu hodinu.
- Těsto nyní rozdělíme na 12 kousků a vytvarujeme z každého z nich kuličku. Do každé z kuliček pak palcem uděláme díru skrz těsto. Pak necháme dokynout cca 30 minut na plechu. Pak už jen stačí 15-20 minut péct při 200 stupních Celsia.