Francouzská bageta

Francouzská bageta - obrázek

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě a poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby nám vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  2. Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
  3. Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Vše dáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.
  4. Na závěr ještě do bagety nařízneme zářezy a dáme péct do trouby předehřáté na 240 stupňů Celsia cca na 20 minut.