Čokoládový linecký dort
Ingredience
Amonium |
1 špetka |
Citrony |
0.5 ks |
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
140 g |
Džem rybízový |
150 g |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
210 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr vanilka |
10 g |
Mandle |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme mouku s rozsekaným máslem, přidáme vařené žloutky prolisované přes síto, vejce, cukr, nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a amonium. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.
- Poté vyválíme, kruhem vykrojíme, přemístíme na papír a potřeme džemem. Ze zbytků těsta vytvoříme přes zavařeninu mřížky a dokola okraj. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. V dortovém kruhu upečeme.
- Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.