Čokoládový linecký dort

Ingredience


Amonium 1 špetka
Citrony 0.5 ks
Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 140 g
Džem rybízový 150 g
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 210 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Cukr vanilka 10 g
Mandle 30 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s rozsekaným máslem, přidáme vařené žloutky prolisované přes síto, vejce, cukr, nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a amonium. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.
  2. Poté vyválíme, kruhem vykrojíme, přemístíme na papír a potřeme džemem. Ze zbytků těsta vytvoříme přes zavařeninu mřížky a dokola okraj. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. V dortovém kruhu upečeme.
  3. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.