Houbové flíčky
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
150 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
200 g |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Uzené maso vařené |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těstoviny uvaříme do poloměkka, scedíme a zatím necháme stranou. Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev a osmažíme do zlatova, přidáme 50 g másla, nakrájené houby, spolu dusíme doměkka, asi 20 minut. Pekáč vymažeme 20 g másla, posypeme strouhankou, vysypeme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, dobře promícháme, vmícháme na kostky nakrájené uzené, vše z pánve vysypeme do pekáče, sýr nastrouháme na hrubším struhadle, posypeme směs na pekáči, dobře zamícháme, vložíme do teplé trouby, kde zapékáme přibližně 30 minut.