Špíz ze srnčí kýty se špekáčky

Ingredience


Koření Zvěřina 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Špekáčky 400 g
Srnčí kýta 800 g
Sůl 0.25 polévková lžíce
Anglická slanina 80 g
Cibule 1 ks
Fazole bílé v mírně slaném nálevu 250 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
  3. Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.
  4. Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.
  5. Špíz podáváme s fazolovou přílohou.