Špíz ze srnčí kýty se špekáčky
Ingredience
Koření Zvěřina |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Špekáčky |
400 g |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
0.25 polévková lžíce |
Anglická slanina |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
250 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
- Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.
- Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.
- Špíz podáváme s fazolovou přílohou.