Medailonky z husích jater
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
4 krajíc |
Cibule sterilovaná |
30 g |
Játra husí |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paštikové koření |
5 g |
Sůl |
15 g |
Víno červené |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.
- Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.
- Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.
- Podáváme jako studený předkrm.