Medailonky z husích jater

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 4 krajíc
Cibule sterilovaná 30 g
Játra husí 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Paštikové koření 5 g
Sůl 15 g
Víno červené 100 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.
  3. Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.
  4. Podáváme jako studený předkrm.