Kančí kýta s kořeněnou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kančí kýta |
1 kg |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
- Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
- Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
- Špízy podáváme přelité omáčkou.