Kančí kýta s kořeněnou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kančí kýta 1 kg
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 100 ml
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 50 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  2. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
  3. Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
  4. Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
  5. Špízy podáváme přelité omáčkou.