Dort se šlehaným žervé

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Jablka 2 ks
Kakao 20 g
Marmeláda rybízová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Pšeničná krupice 60 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Mléko plnotučné 125 ml
Žervé 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  3. Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.
  4. Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.