Dort se šlehaným žervé
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Jablka |
2 ks |
Kakao |
20 g |
Marmeláda rybízová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
60 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Žervé |
240 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.
- Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.