Kroupy s houbami
Ingredience
Bujón hovězí |
2 kostka |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Kroupy střední |
200 g |
Máslo jihočeské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vody a kostek bujonu připravíme vývar, do kterého vysypeme umyté kroupy a necháme je vařit asi 60 minut. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek a vše podusíme do změknutí hub. Smícháme spolu s uvařenými kroupami, přidáme uvařená a nadrobno nasekaná celá vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a horké porcujeme na talíře. Každou porci posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželovou natí.