Kroupy s houbami

Ingredience


Bujón hovězí 2 kostka
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Kroupy střední 200 g
Máslo jihočeské 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vody a kostek bujonu připravíme vývar, do kterého vysypeme umyté kroupy a necháme je vařit asi 60 minut. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek a vše podusíme do změknutí hub. Smícháme spolu s uvařenými kroupami, přidáme uvařená a nadrobno nasekaná celá vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a horké porcujeme na talíře. Každou porci posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželovou natí.