Kančí závitky se sušenými švestkami

Ingredience


Anglická slanina 6 plátek
Kančí kýta 800 g
Koření grilovací 1 kávová lžička
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 6 ks
Mléko polotučné 120 ml
Mouka pšeničná hladká 80 g
Sýr Eidam cihla 30% 80 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, na každý plátek položíme vypeckovanou švestku, kterou jsme zabalili do plátku slaniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme, ochutíme grilovacím kořením, obalíme v těstíčku a na oleji smažíme dozlatova.
  2. Těstíčko připravíme rozšleháním mouky v mléce s vejcem, přimícháme jemně strouhaný sýr a vymícháme hladké těstíčko.