Kančí závitky se sušenými švestkami
Ingredience
Anglická slanina |
6 plátek |
Kančí kýta |
800 g |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
6 ks |
Mléko polotučné |
120 ml |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
80 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, na každý plátek položíme vypeckovanou švestku, kterou jsme zabalili do plátku slaniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme, ochutíme grilovacím kořením, obalíme v těstíčku a na oleji smažíme dozlatova.
- Těstíčko připravíme rozšleháním mouky v mléce s vejcem, přimícháme jemně strouhaný sýr a vymícháme hladké těstíčko.