Kančí nudličky s houbami a těstovinami
Ingredience
Kančí kýta |
600 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
2 špetka |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
- Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
- Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
- V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
- Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
- Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.