Kančí nudličky s houbami a těstovinami

Ingredience


Kančí kýta 600 g
Olej rostlinný 80 ml
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sýr Čedar 150 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Tagliatelle 500 g
Voda pitná 2 l
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Muškátový květ 2 špetka
Pepř černý celý 3 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
  2. Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
  3. Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
  4. V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
  5. Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
  6. Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.