Široké nudle s jarní cibulkou a houbami
Ingredience
Cibule |
6 ks |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
80 g |
Shiitake houby |
240 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.4 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Čedar |
180 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
140 g |
Víno bílé |
1.3 dl |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme vařit 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a lžící oleje. Nudle uvaříme podle návodu na zkus, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme zpět do hrnce. Přidáme k nim 1.5 lžíce rozpuštěného másla, promícháme a uchováme teplé.
- Očistíme a omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na kroužky. Petrželku kudrnku opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky. Velké hrozinky omyjeme, scedíme a rozkrájíme na poloviny. Sušená rajčata pokrájíme na kousky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme, pak je rozkrájíme na poloviny.
- V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) s olejem (2 lžíce) zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní hrozinky a sušená rajčata, promícháme a společně smažíme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno a pomalu vaříme 3-4 minuty. Pak přidáme houby, přimícháme smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně dalších 5 minut. Dochutíme solí (0.5-1 lžička) a pepřem.
- Houby s cibulkou přidáme do hrnce s těstovinami, promícháme, každou porci posypeme petrželkou, sýrem a podáváme.