Mrkev s vodnicí
Ingredience
Brukev řepka |
350 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
15 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousky nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vývarem, máslem, cukrem, solí a pepřem. Uvedeme do varu. Podusíme přikryté asi 10 minut, až do změknutí zeleniny.
- Sejmeme pokličku a prudce podusíme, až se tekutina vypaří a vytvoří na zelenině lesklou vrstvu. Vmícháme bylinky a servírujeme.