Hořická růžičková kapusta
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce |
Kapusta růžičková |
1 kg |
Máslo čerstvé |
45 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se.
- Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle.
- Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme.