Hořická růžičková kapusta

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Hořčičné semínko 2 polévková lžíce
Kapusta růžičková 1 kg
Máslo čerstvé 45 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se.
  3. Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle.
  4. Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme.