Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 400 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Hlíva ústřičná 200 g
Hrášek mražený 150 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Olej sójový 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špagety 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové maso mleté 750 g
Voda pitná 0.5 l
Zázvor celý 1.5 polévková lžíce
Zelí čínské 150 g
Kukuřice sladká v nálevu 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm.
  2. Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
  3. V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé.
  4. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve.
  5. V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí.
  6. Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme.