Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Hrášek mražený |
150 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Olej sójový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špagety |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
750 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zázvor celý |
1.5 polévková lžíce |
Zelí čínské |
150 g |
Kukuřice sladká v nálevu |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm.
- Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
- V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé.
- V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve.
- V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí.
- Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme.