Telecí řízky plněné hermelínem
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Bramborová kaše |
400 g |
Koření grilovací |
4 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sedlčanský hermelín |
200 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
6 g |
Telecí kýta |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, hermelín na čtyři stejné plátky. Na každý plátek masa položíme plátek hermelínu, posypeme grilovacím kořením, přidáme několik nudliček slaniny, maso přeložíme, zpevníme párátky a obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší.