Telecí řízky plněné hermelínem

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Bramborová kaše 400 g
Koření grilovací 4 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sedlčanský hermelín 200 g
Strouhanka 60 g
Sůl 6 g
Telecí kýta 500 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, hermelín na čtyři stejné plátky. Na každý plátek masa položíme plátek hermelínu, posypeme grilovacím kořením, přidáme několik nudliček slaniny, maso přeložíme, zpevníme párátky a obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší.