Mletá směs mas s křepelčími vejci
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Kančí kýta |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
300 g |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Mléko polotučné |
60 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
150 g |
Vejce křepelčí |
6 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji.
- Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.