Mletá směs mas s křepelčími vejci

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 300 g
Kančí kýta 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 300 g
Majoránka 0.5 kávová lžička
Mléko polotučné 60 ml
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 150 g
Vejce křepelčí 6 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji.
  2. Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.