Kedlubnový nákyp se sýrem

Ingredience


Kedlubna 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a urovnáme do vhodné zapékací misky. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. Potom kedlubny pokapeme máslem, osolíme a opepříme.
  2. V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí zalijeme kedlubny a posypeme je nasekanou petrželí. Zapékáme v mikrovlnné troubě zvolna asi 5 minut. Přikryjeme a necháme ještě 2-3 minuty stát.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.