Kedlubnový nákyp se sýrem
Ingredience
Kedlubna |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a urovnáme do vhodné zapékací misky. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. Potom kedlubny pokapeme máslem, osolíme a opepříme.
- V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí zalijeme kedlubny a posypeme je nasekanou petrželí. Zapékáme v mikrovlnné troubě zvolna asi 5 minut. Přikryjeme a necháme ještě 2-3 minuty stát.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.