Vepřové kotlety s karamelem
Ingredience
Citron |
1 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Hroznové víno |
1 kg |
Mandarinky |
1 ks |
Máslo bylinkové |
50 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety naporcujeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
- Cukr vysypeme na pánev a za stálého míchání připravíme karamel, do kterého přilijeme opatrně vodu, přidáme citrónovou kůru, citrónovou a mandarinkovou šťávu a chvilku povaříme. Kotlety porcujeme na talíř, přikryjeme hroznovým vínem, polijeme karamelem, talíř dokola posypeme oreganem.