Vepřové kotlety s karamelem

Ingredience


Citron 1 ks
Cukr krupice 50 g
Hroznové víno 1 kg
Mandarinky 1 ks
Máslo bylinkové 50 g
Olej slunečnicový 2 dl
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety naporcujeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
  2. Cukr vysypeme na pánev a za stálého míchání připravíme karamel, do kterého přilijeme opatrně vodu, přidáme citrónovou kůru, citrónovou a mandarinkovou šťávu a chvilku povaříme. Kotlety porcujeme na talíř, přikryjeme hroznovým vínem, polijeme karamelem, talíř dokola posypeme oreganem.