Hutná zeleninová polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 50 g
Hrášek 50 g
Kedlubna 50 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Paprika zelená 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Rajčata 100 g
Sůl 10 g
Těstoviny fleky 80 g
Vepřová krkovička 350 g
Zelí hlávkové bílé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.
  2. Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.