Hutná zeleninová polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
50 g |
Hrášek |
50 g |
Kedlubna |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Paprika zelená |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny fleky |
80 g |
Vepřová krkovička |
350 g |
Zelí hlávkové bílé |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.
- Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.