Brynzové knedlíky
Ingredience
Pšeničná krupice |
100 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brynzu zpracujeme s krupicí, strouhankou, vejci a lžičkou soli.
- Z těsta tvarujeme malé knedlíky, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a omastíme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
- Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.