Kotlíková polévka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
250 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
100 g |
Sádlo vepřové škvařené |
40 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme papriku, krátce orestujeme a vložíme na kostky nakrájené maso a prolisovaný česnek. Maso krátce orestujeme, potom podlijeme sklenkou vody, osolíme a zakryté necháme dusit na mírném ohni. Když je maso poloměkké přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, přilijeme 1.3 litru vody a necháme dovařit doměkka. Opepříme, dosolíme a podáváme se zakysanou smetanou.