Kotlíková polévka

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 250 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 100 g
Sádlo vepřové škvařené 40 g
Sůl 9 g
Voda pitná 1.5 l
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme papriku, krátce orestujeme a vložíme na kostky nakrájené maso a prolisovaný česnek. Maso krátce orestujeme, potom podlijeme sklenkou vody, osolíme a zakryté necháme dusit na mírném ohni. Když je maso poloměkké přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, přilijeme 1.3 litru vody a necháme dovařit doměkka. Opepříme, dosolíme a podáváme se zakysanou smetanou.