Jihočeská směs

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kapie 200 g
Kečup ostrý 150 g
Mandle loupané 100 g
Olej slunečnicový 2 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.
  2. Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.