Jihočeská směs
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Kapie |
200 g |
Kečup ostrý |
150 g |
Mandle loupané |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.
- Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.