Kovbojský hrnec

Ingredience


Cibule 150 g
Fazole červené sterilované 400 g
Kukuřice 500 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 30 g
Slanina vepřová 150 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 5 g
Tabasco 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi s olejem ji vyškvaříme. Přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji za občasného míchání dozlatova.
  2. Přidáme kukuřici, smetanu a podusíme 2 minuty. Rozmixujeme
  3. 3-4 lžíce kukuřice dohladka a dáme zpět do pánve.
  4. Vložíme fazole a zvolna podusíme za občasného míchání 5-10 minut do zhoustnutí.
  5. Přidáme sůl, tabasko podle chuti a přimícháme pažitku. Pokrm posypeme zbylou pažitkou a servírujeme.