Kovbojský hrnec
Ingredience
Cibule |
150 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Kukuřice |
500 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
30 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Tabasco |
1 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi s olejem ji vyškvaříme. Přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji za občasného míchání dozlatova.
- Přidáme kukuřici, smetanu a podusíme 2 minuty. Rozmixujeme
- 3-4 lžíce kukuřice dohladka a dáme zpět do pánve.
- Vložíme fazole a zvolna podusíme za občasného míchání 5-10 minut do zhoustnutí.
- Přidáme sůl, tabasko podle chuti a přimícháme pažitku. Pokrm posypeme zbylou pažitkou a servírujeme.