Masové koblížky s omeletou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Majoránka 10 g
Olej olivový 3 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Pórek 1 ks
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Vepřové maso mleté 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme mleté maso, rozklepneme 1 celé vejce, přidáme prolisovaný česnek, kečup, nasekanou cibuli, nasekaný pórek a petrželovou nať. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme, přisypeme podle potřeby strouhanku a znovu zamícháme.
  2. Ze směsi tvoříme kulaté koblížky, které na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
  3. Na pánvičce v rozpáleném oleji upečeme volská oka. Na teplý talíř položíme volské oko, na něj masovou koblížku, posypeme nasekanou petrželkou.