Masové koblížky s omeletou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
10 g |
Olej olivový |
3 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
1 ks |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vepřové maso mleté |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme mleté maso, rozklepneme 1 celé vejce, přidáme prolisovaný česnek, kečup, nasekanou cibuli, nasekaný pórek a petrželovou nať. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme, přisypeme podle potřeby strouhanku a znovu zamícháme.
- Ze směsi tvoříme kulaté koblížky, které na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
- Na pánvičce v rozpáleném oleji upečeme volská oka. Na teplý talíř položíme volské oko, na něj masovou koblížku, posypeme nasekanou petrželkou.