Krůtí medailonky se smrži a smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 600 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 30 ml
Omáčka Teriyaki 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Pepř bílý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 4 dl
Smrže čerstvé 250 g
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
  2. Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu.
  3. Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme.
  4. Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme.
  5. Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme.