Krůtí medailonky se smrži a smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Omáčka Teriyaki |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 dl |
Smrže čerstvé |
250 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
- Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu.
- Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme.
- Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme.
- Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme.