Chřest na italský způsob

Ingredience


Chřest bílý 700 g
Citrony 1 ks
Petržel - nať 15 g
Sýr Parmezán 100 g
Česnek 3 stroužek
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Provensálské koření 5 g
Sůl 5 g
Víno bílé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
  2. Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.
  3. Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.
  4. Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.