Chřest na italský způsob
Ingredience
Chřest bílý |
700 g |
Citrony |
1 ks |
Petržel - nať |
15 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Provensálské koření |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
- Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.
- Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.
- Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.