Smetanová hrášková polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek mražený 500 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do osolené vroucí vody vysypeme hrášek a povaříme 5 minut.
  2. Přes cedník slijeme a studenou vodou ochladíme.
  3. Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme okapaný hrášek a zalijeme horkým zeleninovým vývarem, který jsme připravili z kostky a povaříme 5 minut.
  5. Vlijeme smetanu, opepříme, osolíme a rozmixujeme polévku.
  6. Ozdobíme pažitkou.