Řeřichový salát s paprikou

Ingredience


Cuketa 350 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 350 g
Řeřicha 150 g
Citronová šťáva 1.25 polévková lžíce
Cukr třtinový 0.62 kávová lžička
Hořčice Dijonská 0.62 kávová lžička
Ocet jablečný 0.62 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3.75 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.62 kávová lžička
Provensálské koření 1.25 kávová lžička
Sůl 0.62 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podélně nakrájíme cukety, potřeme po obou stranách olivovým olejem a grilujeme je dozlatova ve vzdálenosti 10 cm od žáru, 1-2 minuty po každé straně. Necháme vychladnout.
  2. Papriky rozkrojíme na poloviny. Grilujeme je a potom oloupeme. Dužinu nakrájíme na kousky. Cukety nakrájíme napříč.
  3. Řeřichu dáme do velké salátové mísy. Přidáme papriky, cukety a smícháme. Přelijeme zálivkou vinaigrette a promícháme. Servírujeme.
  4. Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  5. Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  6. Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.