Řeřichový salát s paprikou
Ingredience
Cuketa |
350 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
350 g |
Řeřicha |
150 g |
Citronová šťáva |
1.25 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
0.62 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
0.62 kávová lžička |
Ocet jablečný |
0.62 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3.75 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.62 kávová lžička |
Provensálské koření |
1.25 kávová lžička |
Sůl |
0.62 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Podélně nakrájíme cukety, potřeme po obou stranách olivovým olejem a grilujeme je dozlatova ve vzdálenosti 10 cm od žáru, 1-2 minuty po každé straně. Necháme vychladnout.
- Papriky rozkrojíme na poloviny. Grilujeme je a potom oloupeme. Dužinu nakrájíme na kousky. Cukety nakrájíme napříč.
- Řeřichu dáme do velké salátové mísy. Přidáme papriky, cukety a smícháme. Přelijeme zálivkou vinaigrette a promícháme. Servírujeme.
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.