Lilek na grilu s pestem
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Lilek |
500 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
75 ml |
Pesto |
40 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem.
- Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut.
- Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu.