Míchaný zelený salát
Ingredience
Pažitka |
15 g |
Řeřicha |
80 g |
Salát ledový |
200 g |
Salát listový Dubáček |
60 g |
Salát Polníček |
60 g |
Citronová šťáva |
1.25 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
0.62 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
0.62 kávová lžička |
Ocet jablečný |
0.62 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3.75 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.62 kávová lžička |
Provensálské koření |
1.25 kávová lžička |
Sůl |
0.62 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.
- Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.