Míchaný zelený salát

Ingredience


Pažitka 15 g
Řeřicha 80 g
Salát ledový 200 g
Salát listový Dubáček 60 g
Salát Polníček 60 g
Citronová šťáva 1.25 polévková lžíce
Cukr třtinový 0.62 kávová lžička
Hořčice Dijonská 0.62 kávová lžička
Ocet jablečný 0.62 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3.75 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.62 kávová lžička
Provensálské koření 1.25 kávová lžička
Sůl 0.62 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  2. Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  3. Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  4. Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.
  5. Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.