Kančí guláš se špekáčky a zelím
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
250 g |
Kančí plec |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
0.5 polévková lžíce |
Špekáčky |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Zelí kysané |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.
- Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
- K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.
- V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.