Kančí guláš se špekáčky a zelím

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 250 g
Kančí plec 600 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Sardelová pasta 0.5 polévková lžíce
Špekáčky 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Zelí kysané 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.
  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
  3. K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.
  4. V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.