Šípková omáčka s jíškou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
3 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
3 ks |
Šípky sušené |
150 g |
Skořice celá |
0.5 ks |
Víno červené |
100 ml |
Voda pitná |
200 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.
- Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.