Šípková omáčka s jíškou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Nové koření celé 3 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 3 ks
Šípky sušené 150 g
Skořice celá 0.5 ks
Víno červené 100 ml
Voda pitná 200 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé šípky očistíme a v hrnci zalijeme vodou. Přimícháme víno, ocet, skořici, pepř, nové koření, citronovou šťávu, cukr a vaříme na mírném plameni, až se šípky rozvaří.
  2. Do omáčky zašleháme jíšku, alespoň čtvrt hodiny povaříme a přecedíme.