Zázvorové pivo

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 15 g
Voda pitná 9.5 l
Cukr krupice 7 kávová lžička
Zázvor celý 7 kávová lžička
Cukr krupice 250 g
Voda pitná 9.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.
  2. Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.