Zázvorové pivo
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
15 g |
Voda pitná |
9.5 l |
Cukr krupice |
7 kávová lžička |
Zázvor celý |
7 kávová lžička |
Cukr krupice |
250 g |
Voda pitná |
9.5 l |
-
Doba přípravy: 21600 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.
- Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.