Zeleninové pesto k těstovinám

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 65 ml
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve otrháme potřebné množství špenátu, listy dáme na 5 vteřin do horké vody a ihned vyndáme a necháme osušit.
  2. Petrželku očistíme a společně se špenátem, máslem, česnekem a ořechy rozmačkáme, poté s olejem a pepřem celé rozmixujeme na pesto.
  3. Těstoviny uvaříme dle návodu a vzniklé pesto před vmícháním na těstoviny, zředíme pár lžícemi horké vody.