Zeleninové pesto k těstovinám
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
65 ml |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejdříve otrháme potřebné množství špenátu, listy dáme na 5 vteřin do horké vody a ihned vyndáme a necháme osušit.
- Petrželku očistíme a společně se špenátem, máslem, česnekem a ořechy rozmačkáme, poté s olejem a pepřem celé rozmixujeme na pesto.
- Těstoviny uvaříme dle návodu a vzniklé pesto před vmícháním na těstoviny, zředíme pár lžícemi horké vody.