Semolinový chléb
Ingredience
Droždí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Mouka pšeničná - Semolina |
250 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jako první si připravíme kvásek. Nasypeme do mísy 125 g hladké mouky a zalijeme ji 175 ml vody a přidáme půl lžičky droždí. Vytvoříme husté těstíčko, které dáme na teplé místo na 12 hodin kvasit.
- Po dvanácti hodinách do velké mísy nasypeme lžičku droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme zbylou hladkou mouku a 220 g mouky semolinové, lžičku oleje a kvásek. Těsto poté vyklopíme a alespoň pět minut hněteme. Poté vrátíme do mísy a necháme dvě hodiny kynout.
- Těsto pak rozdělíme na dva stejně velké kusy a vytvarujeme z každého bochníky a posypeme je zbylou semolinovou moukou. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pak je dáme do trouby a necháme je 30 minut péct na 200 stupňů.