Semolinový chléb

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Mouka pšeničná - Semolina 250 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako první si připravíme kvásek. Nasypeme do mísy 125 g hladké mouky a zalijeme ji 175 ml vody a přidáme půl lžičky droždí. Vytvoříme husté těstíčko, které dáme na teplé místo na 12 hodin kvasit.
  2. Po dvanácti hodinách do velké mísy nasypeme lžičku droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme zbylou hladkou mouku a 220 g mouky semolinové, lžičku oleje a kvásek. Těsto poté vyklopíme a alespoň pět minut hněteme. Poté vrátíme do mísy a necháme dvě hodiny kynout.
  3. Těsto pak rozdělíme na dva stejně velké kusy a vytvarujeme z každého bochníky a posypeme je zbylou semolinovou moukou. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pak je dáme do trouby a necháme je 30 minut péct na 200 stupňů.