Studená bylinková polévka

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Jogurt bílý 500 g
Mléko plnotučné 500 ml
Okurka salátová 0.5 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bylinky omyjeme a po okapání jemně nasekáme.
  2. V míse rozšleháme jogurt s mlékem, přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  3. Salátovou okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme. Spolu s omytými, na kousky nakrájenými rajčaty vmícháme do jogurtu.
  4. Polévku před podáváním necháme dobře vychladit.