Studená bylinková polévka
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
500 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bylinky omyjeme a po okapání jemně nasekáme.
- V míse rozšleháme jogurt s mlékem, přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Salátovou okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme. Spolu s omytými, na kousky nakrájenými rajčaty vmícháme do jogurtu.
- Polévku před podáváním necháme dobře vychladit.