Česneková polévka s vaječnou sedlinou
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.
- Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.
- Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.