Česneková polévka s vaječnou sedlinou

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Hovězí vývar základní 1000 ml
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.
  2. Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.
  3. Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.