Kuře Marbella
Ingredience
Bobkový list |
6 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr třtinový |
200 g |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Ocet vinný |
200 ml |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Olivy černé |
66 g |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
151 g |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nakrájíme kuřecí maso do mísy, přidáme prolisovaný česnek, oregano, pepř, sůl, ocet, olej, švestky, olivy a bobkový list.
- Promícháme, přikryjeme a přes noc necháme v lednici marinovat.
- Předehřejeme na 180 stupňů troubu, maso přendáme do pekáče, posypeme hnědým cukrem, zalijeme vínem a přidáme petrželku. Promícháme a 50 minut pečeme.