Kapustová polévka se žampiony a rýží

Kapustová polévka se žampiony a rýží - obrázek

Ingredience


Celer bulvový 25 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Kapusta hlávková 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 25 g
Rýže loupaná 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
  2. Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka.
  3. Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.