Kapustová polévka se žampiony a rýží
Ingredience
Celer bulvový |
25 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
25 g |
Rýže loupaná |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
- Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka.
- Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.