Polévka ze skopového masa se smetanou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 100 g
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Kmín drcený 5 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Skopové maso přední 500 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1.5 l
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.
  2. Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme.