Polévka ze skopového masa se smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Kmín drcený |
5 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Skopové maso přední |
500 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.
- Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme.