Salát z Lionu
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Cibule |
80 g |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Okurka salátová |
150 g |
Olivy černé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Rajčata |
350 g |
Salát hlávkový |
250 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě 4-5 minut doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.
- Zálivka: Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme je na velkou
- salátovou mísu. Rozdělíme plátky okurky a fazolky.
- Na mísu střídavě dáváme čtvrtky rajčat a vejce. Tuňáka rozdělíme na menší kousky vidličkou a položíme do středu mísy. Mísu ozdobíme cibulí, ančovičkami a olivami. Zalijeme zálivkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.