Salát z Lionu

Ingredience


Ančovičky konzervované 50 g
Cibule 80 g
Fazolové lusky zelené 250 g
Okurka salátová 150 g
Olivy černé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Rajčata 350 g
Salát hlávkový 250 g
Sůl 5 g
Tuňák ve vlastní šťávě 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Česnek 1 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě 4-5 minut doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.
  2. Zálivka: Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme je na velkou
  3. salátovou mísu. Rozdělíme plátky okurky a fazolky.
  4. Na mísu střídavě dáváme čtvrtky rajčat a vejce. Tuňáka rozdělíme na menší kousky vidličkou a položíme do středu mísy. Mísu ozdobíme cibulí, ančovičkami a olivami. Zalijeme zálivkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.