Pivní polévka s medem
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme.