Pivní polévka s medem

Ingredience


Bobkový list 10 g
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 10 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 1 l
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme.